Emotiebeheersing (EFT)

Emotional Freedom Techniek is psychotherapievorm gebaseerd op energiebanen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het effectief is bij het verminderen en wegnemen van angsten, trauma’s, fobieën, verslavingen en depressies.

Deze techniek is gericht op het ontladen van bepaalde beladen emoties. Soms zitten emoties erg diep en kunt u niet precies beschrijven wat het exacte probleem is. Dit geeft een verstoring van de energiebanen, waardoor uw energiestroom als het ware ‘vast’ komt te zitten. Deze techniek laat de energiestroom weer op gang komen door de emotionele onrust op te sporen. Samen met uw coach leert u de emotie onder woorden te brengen en uit uw systeem te krijgen. Dit proces wordt in gang gezet door zelf te ‘kloppen’ op bepaalde emotionele acupressuurpunten van het lichaam en de emotie tegelijkertijd te benoemen. Hierdoor worden emoties minder beladen, blokkades opgelost en uw energiesysteem weer in balans gebracht.

EFT is een veilige en krachtige methode die zelfs na één behandeling al enorme verandering kan geven. Soms kan al volstaan worden met 1 tot 5 sessies. Bij complexe problemen zijn meestal meerdere sessies nodig, echter vaak minder dan bij de gebruikelijke gesprekstherapieën. Een ander voordeel van deze techniek is dat uw deze, na goede uitleg en enige oefening, altijd en waar u maar wilt op jezelf kunt toepassen.

Emotiebeheersing
Reacties

“Deze techniek hielp me mijn trauma te verwerken. Hierdoor ben ik van mijn angsten en zelfs van mijn schouderpijn af. Dit al na 5 sessies en er thuis mee aan de slag te zijn geweest”

“Ik voel aan mijn lichaam dat er iets verandert, het is moeilijk te omschrijven maar het voelt goed, lichter”

“Na veel bezoek aan artsen en speciale drankjes in te nemen ben ik na twee EFT-sessies eindelijk van mijn spastische darmklachten af”

“Ik vind het zo fijn dat ik zelf iets kan doen aan een gespannen gevoel”

“Ik ben minder angstig en vrolijker door EFT”